O reteta care imi aminteste de copilarie...
Pentru blat am mixat ouale cu zaharul, esenta de vanilie si sarea, timp de 20 de minute. Am incorporat apoi, cu grija, faina cernuta impreuna cu cacaua, amestecand usor, de jos in sus cu o lingura de lemn; am turnat compozitia in forma de copt tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de cca 35 de minute.
Blatul, odata copt si racit, l-am feliat, l-am insiropat bine (am facut un sirop din zahar, apa si esenta de rom) si l-am umplut cu crema. Pentru ca a fost un blat mai mic, l-am taiat in doua.
Crema am pregatit-o asa: am mixat bine ouale cu zaharul, am adaugat si ness-ul; le-am pus mai apoi la bain-marie si am mai mixat inca un pic. Dupa ce s-a racorit bine compozitia am amestecat-o, lingura cu lingura, cu un pachet de unt, frecat spuma.
Am pastrat crema si pentru decor.
1
crema merge foarte bine cu un blat cu nuca