Este un tort delicios si foarte usor de preparat.
Piscoturile facute in casa de soacra-mea sunt cele mai potrivite, dar cum nu toata lumea are o soacra aproape, sunt foarte bune si cele din magazin..
Este tortul pe care toata lumea l-a apreciat.
Crema de vanilie: Intr-o cratita se amesteca galbenusurile, zaharul si faina, dupa care adaugam si laptele amestecand continuu, apoi se fierb la foc potrivit. Lasam sa se raceasca.
Crema de unt: Intr-un castron mare se amesteca cate o lingura de crema de vanilie ( dupa ce s-a racit ) cu margarina si zaharul pudra putin cate putin pana devine o pasta uniforma. Se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si de vanilie, apoi stafidele ( care au stat jumatate de ora inmuiate in coniac sau whisky ). La final se adauga nuca ( un castron ) coapta si data prin masina. Daca vi se pare ca este mai vascoasa compozitia, se bat albusurile spuma si se amesteca in crema (doar daca e necesar)
Intr-o cratita intinsa si unsa cu putina margarina, asezam pe “fundul” ei piscoturile si pe margine (asa cum se vede in pozele atasate), dupa care punem un strat de crema, din nou piscoturi pe care le ungem cu putin coniac sau whisky, din nou crema, piscoturi. Cratita se acopera cu folie de protectie si se baga la frigider pana a 2 a zi.
A 2 zi, platoul pe care asezam tortul il punem ca si capac pe cratita, dupa care intoarcem cratita si apare tortul ( conform imaginilor ). Glazura se prepara intr-un ibric potrivit.
Zahar, cacao, ciocolata rasa si putin lapte ( jumatate de cescuta ). Se amesteca toate acestea pe foc, adaugand si cubuletul de margarina si daca e nevoie , ca sa devina fluida si laptele ramas. Apoi glazura fierbinte se toarna pe tort si pe deasupra bomboane de ornament.
Pofta buna!