Un tort special, un gust incomparabil,o reteta delicioasa de tort cu nuca din: oua,zahar, nuca, mure , frisca si banane.
A vrut sa fie o prajitura dar s-a transformat in tort...
Preparam blatul 1.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul pina se albesc apoi adaugam nuca macinata, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o forma cu unt si o tapetam cu hartie de copt.Rasturnam blatul in tava si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru 30 de minute.
Facem proba cu scobitaoarea si daca blatul este copt il scoatem din cuptor.
Murele le amestecam cu amidonul si le lasam deoparte.
Preparam blatul 2.
Batem spuma tare albusurile( puteti folosi mai multe albusuri ramase de la alte preparate) apoi adaugam zaharul si batem din nou pina se intareste spuma.
Adaugam pe rand nuca de cocos, amidonul, praful de copt, coaja de lamaie .
Impartim compozitia in doua si intr-una adaugam murele amestecate cu amidonul.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa, o dam la cuptorul preincalzit si o lasam sa se coaca si aceasta. Apoi procedam la fel si cu a doua compozitie amestecata cu mure.
Intre timp facem mousse-ul de banane, faramitind bananele cu furculita, apoi le stropim cu zeama de lamaie.Adaugam zaharul praf si frisca batuta, amestecam iar la sfarsit adaugam gelatina inmuiata dupa instructiunile de pe plic.Dam mousse-ul la rece pentru 10-15 minute .
Montam tortul astfel:
-peste blatul de albusuri racit punem mousse-ul de banane, apoi blatul 1( pe care daca doriti il puteti insiropa cu sirop caramel).
Frisca va fi bine batuta cu intaritorul si zaharul vanilat.
Peste blatul 1 punem frisca batuta, apoi blatul cu mure.
Deasupra ornam tortul dupa preferinta si pricepere.Dar cum eu la ornat am doua maini stangi, am uns tortul cu putina frisca si l-am ornat cu nuca de cocos verde si ciocolata razuita.
Dati tortul la rece cam 2 ore apoi se poate felia.
Pofta mare !