Dumineca a fost ziua de nastere a fetitei mele mai mari....a implinit 4 anisori. Cu aceasta ocazie am facut un tort ....iar pentru cerema m-am inspirat din reteta lui Gaby: http://gabyd2.blogspot.com/2010/04/tort-hai-la-plimbare.html
Sa nu radeti va rog de aspectul tortului mei...am avut mare ghinion cu poza comestibila folosita....dar la gust a fost excelent
Blat:
Separam galbenusele de albuse. Batem bine albusele cu zaharul. Apoi adaugam pe rand cate un galbenus. Faina o adaugam in "ploaie" si amestecam cu olingura de lenm de jos in sus. La fel procedam si cand punem cacao. Punem si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Blatul se coace in tava tapetata cu hartie de copt.
Crema
Mixam bine frisca. Fructele de padure le facem piure. Gelatina o punem in 2-3 linguri de apa, o lasam 3minute. Adaugam apoi, peste, 30ml apa si diluam amestecul la bain marine. Ciocolata o topim intr-o lingura de smantana, la foc mic. Amestecam: frisca, murele, gelatina racita, ciocolata
Asamblare:
Blatul se taie in trei parti. Se insiropeaza ( am fofosit zeama lasata de fructele de adure cand s-au dezghetat). Se imparte Crema in trei parti. Intindem uniform crema intre "foile" de blat si a treia parte o folosim sa "imbracam " tortul.
Ornare:
Pentru ornat am folosit frisca.
Fotografie 'comestibila" cu personaje din desene animate ( dar din pacate s-a facut foarte urata la final :(...mare ghinion am avut cu poza)
perlute aurii decorative
Creioane pentru decor de la Dr. oetker