Este un tort cu gust intens de ciocolata, extraordinar de bun si cu o tenta racoritoare de visine, iar gusturile se imbina perfect!
Blat:
Mousse de visine
Mousse de ciocolata cu lapte
Mousse de ciocolata amaruie
Se prepara maiintai blatul. Se incalzeste cuptorul la foc mic si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabil de diametru 24 cm.
Se topeste ciocolata, separat se topeste si untul. Galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pana se albesc, albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Se amesteca ciocolata si untul cu galbenusurile, apoi se incorporeaza albusurile, amestecand incet. Faina amestecata cu praful de copt si sarea se cerne peste compozitia de blat si se incorporeaza cu grija. Se toarna amestecul in forma de tort si se coace la foc mic, se face testul scobitorii. Se scoate blatul si se lasa la racit, apoi se taie in doua, pe orizontala.
Moussul de visine: Visinele fara samburi le-am tinut cu putin zahar la rece peste noapte, apoi le-am scurs. Se mixeaza cu blenderul pana devine o pasta omogena. Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa. Intr-o craticioara se incalzeste piureul de visine pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se amesteca cu gelatina, amestecandu-se pana se topeste. Apoi se raceste, se pune craticioara in apa rece. Intre timp se bate frisca si apoi se amesteca cu piureul de visine.
Se pune in forma de tort primul blat, se aseaza cercul detasabil si se toarna moussul de visine. Se da la rece 20 de minute.
Moussul de ciocolata cu lapte: Se hidrateaza gelatina cu 2 linguri de apa rece. Se pune intr-o craticioara frisca lichida si ciocolata rupta cubulete si se incalzeste pe foc pana se topeste ciocolata. Se adauga gelatina si se omogenizeaza bine, apoi se pune craticioara in apa rece, sa se raceasca. Se toarna ciocolata peste frisca batuta si se mixeaza pana se intareste usor, aproximativ un minut. Se scoate forma de tort din frigider si se toarna moussul de ciocolata cu lapte si iar se da la rece 20-30 de minute, pana se intareste.
Se prepara si moussul de ciocolata amaruie la fel ca ca cel cu lapte si se toarna in forma. Cand s-a intarit putin se aseaza al doilea blat deasupra si se mai lasa la rece cel putin o ora. Straturile nefiind foarte groase se intaresc destul de repede.
Se orneaza dupa plac.