Tortul acesta a fost pentru o ocazie speciala,prietena mea Gabi a luat examenul la farmacie cu 9,85,de aceea am facut si cifrele din fata tortului,a fost foarte multumita si am mancat cu totii in familie din tort,delicios si minunat!Sper sa va placa si voua!
Am preparat tortul in 4 faze.
1.Blatul: am pus pe baie de aburi ciocolata neagra,margarina,laptele si romul pana a devenit lichid.Am batut ouale cu zaharul si un praf de sare pana a devenit o spuma lejera,am adaugat faina,cacaoa si praful de copt cernute,am amestecat bine si diluat cu compozitia de ciocolata.
Am turnat intr-o forma de tort tapetata cu margarina si hartie de copt,am pus la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru o ora si un pic,pana am vazut ca betigasul iese curat cat de cat.Am lasat sa se raceasca in forma.
2.Crema: am pus laptele la incalzit,intre timp am amestecat galbenusurile cu zaharul si amidonul,un pliculet de vanilie si amestecat cu laptele cald,am pus pe foc si iar am amestecat foarte bine cu telul intr-una ca sa nu lase cocoloase pana s-a ingrosat bine,am adaugat si 100 gr ciocolata alba rupta bucatele,am invartit pana s-a topit tot si am lasat putin la racit,dar amestecand din cand in cand cu telul ca sa ramana cremoasa pana se raceste bine.Am si acoperit cu folie alimentara ca sa nu lase pielita deasupra.M-am asigurat ca s-a racit bine crema.
Apoi am amestecat cu mascarponele si batut frisca cu pliculetele de intaritor,am adaugat si 2 sticlute de aroma de vanilie pentru un gust mai tare si amestecat bine cu crema mea.Am lasat la odihnit in frigider.am adaugat si gelatina care am inmuiat-o in apa rece 10 minute si stors bine,am incalzit-o in putina apa pana a devenit ca un sirop,nu am lasat sa fiarba,am adaugat la crema amestecand de jos in sus foarte bine.Am lasat 10 minute la frigider.
3.Ciocolata plastica: Am pus pe baie de aburi toata ciocolata alba la inmuiat impreuna cu mierea,apa si colorantul,cand a devenit o crema am lasat la odihnit si racit cu folie transparenta deasupra,la frigider bineinteles..cand s-a racit am pus foile de gelatina la inmuiat 10 minute si am incalzit in putina apa pana a devenit ca un sirop,nu am lasat sa fiarba,am adaugat la compozitia de ciocolata si am lucrat-o un pic cu mana si cu ceva zahar pudra pana a devenit ca o minge,am lasat la frigider invelita in folie transparenta cateva ore.
4.Asamblarea: Am taiat blatul in felii cu ajutorul firului,mi-au ajuns 3 felii.
Atentie!blatul nu trebuie insiropat pentru ca este moale!Apoi le-am umplut cu crema rece de la frigider,am pus si in partile laterale crema si iar lasat la odihnit tortul in frigider 2 ore.
Am facut intre timp trandafirasii si frunzulitele,fluturasi si floricelele mici,le-am dat cu sidef alimentar si lasat la intarit cateva ore bune,adica pana dimineata.
Am amestecat ciocolata plastica ramasa cu carbune vegetal dizolvat in putina apa si am colorat pasta cu ajutorul zaharului pudra pana am vazut eu ca iese o culoare mai violeta,am intins-o pe masa cu mult zahar pudra ca sa nu se lipeasca si acoperit tortul cu grija,am taiat ce era in pus la margini si pastrat pentru alta data,ciocolata plastica dureaza mai mult.
Am acoperit tortul cu trandafirasii in mijloc udandu-i cu putina apa la baza ca sa se lipeasca bine de suprafata tortului si sa nu cada dupa aceea,am asezat si frunzele facute cu forme,floricelele,si gata tortul!