Aluatul pentru gogosi:amestecam 100 ml lapte cu drojdia si zaharul, lasam la crescut aproximativ 10 minute.
Cernem faina, adaugam compozitia de lapte cu drojdie, galbenusul, sare, untul topit si restul de lapte. Aluatul rezultat trebuie sa fie mai moale. Lasam aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul (15-20 minute).
Impartim aluatul in doua, intindem o foaie de 0.5 cm pe care-l taiem cercuri (cu un pahar sau o forma speciala). Lasam discurile taiate inca 10 minute la crescut. Pana atunci pregatim umplutura.
Umplutura: amestecam branza de vaci cu zaharul pudra si zaharul vanilat, 2 galbenusuri si 100 g stafide.
Umplem cercurile taiate, doua cate doua. Punem branza de vaci (cat mai multa) pe un disc, apoi asezam inca un disc deasupra. Cu o furculita (dintii pudrati cu faina) apasam marginile discurilor.
Asezam gogosile intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Punem tava in cuptorul incalzit, ii lasam 10 minute la foc mare, apoi reducem intensitatea focului. Timp de coacere: 30-35 minute.