Tort cu menta

de Oana in Torturi, 23 Sep 2012 | 6352 vizualizari

 

Din campania promotionala Dr. Oetker "Imbogateste aromele toamnei", am facut acest tort senzational, foarte racoros si usor de realizat. Am primit toate bunatatile de la Dr. Oetker si ne-am mobilizat we acesta. Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă. Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești. Mai multe detalii despre campanie puteti vedea pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 ouă,
  • 200 g zahăr,
  • 1 plic zahăr vanilinat Dr. Oetker,
  • 125 ml ulei,
  • 125 ml apă,
  • 220 g făină,
  • 30 g cacao Dr. Oetker,
  • 1 plic Praf de copt cu şofran Dr. Oetker.

Pentru cremă:

  • 500 ml smântână dulce
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 linguriţe Cacao Dr. Oetker
  • 2 linguriţe Esență de mentă Dr. Oetker.

Pentru decor:

  • 1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frişcă Dr. Oetker,
  • 150 ml lapte rece
  • fulgi de ciocolată
  • câteva frunze de mentă.

Pentru sirop

  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 10 g Cacao Dr. Oetker
  • 1 linguriţă Esenţă de cafea Dr. Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu menta:

 Pentru blat, se amesteca la robot ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi tripleaza volumul si sunt cremoase. Se toarna apoi in fir subtire uleiul si apa. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se presara apoi in ploaie peste compozitie. Se pune aluatul intr-o forma de tort detasabila si se coace in cuptorul preincalzit, la foc mic, 45 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate apoi blatul din forma si se lasa la racit pe un grilaj.

Intre timp se prepara siropul si se lasa la racit.

Pentru crema, eu am folosit 300 g iaurt grecesc si 200 g frisca lichida. Le-am batut bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat cacao si esenta de menta. Se lasa crema la rece.

Cand blatul s-a racit, se taie in trei, se insiropeaza bine, apoi se umple cu crema de menta.

Pentru decor, se prepara spuma de frisca dupa instructiunile de pe plic, apoi se imbraca tortul. Se decoreaza cu fulgi de ciocolata si frunzulite de menta.

Este minunat!

Multumim Dr. Oetker!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu menta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dor de duca - Tort "Altfel"