Tort cu mac

de laylalala in Torturi, 18 Apr 2010 | 4368 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 10 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • un praf de sare
  • 120 gr faina, cernuta
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • Pentru sirop
  • 100 gr zahar cu aroma de vanilie
  • 50 ml apa
  • 50 ml coniacPentru crema
  • 450 gr mac
  • 250 gr zahar
  • 140 gr iaurt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 25 ml coniac
  • Pentru glazura
  • 300 gr zahar pudra
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mac:

Pentru blat, se incinge cuptorul la 190⁰C.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 20 cm diametru.

Se bat galbenusurile cu zaharul, esentele si sarea pana cand devin pale la culoare.

Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza.

Se adauga laptele si se mixeaza pana la omogenizare.

Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita si se da la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

Se lasa aluatul sa se raceasca apoi se taie in jumatate pe orizontala.

Pentru sirop, se pun la fiert zaharul, apa si coniacul pana cand zaharul s-a dizolvat.

Se insiropeaza cele 2 balturi de tort.

Pentru crema, se macina macul impreuna cu zaharul apoi se amesteca cu iaurtul, esentele si coniacul.

Pentru asamblare, se aseaza un blat pe o farfurie, se unge cu crema de mac si se aseaza deasupra celalalt blat.

Pentru glazura , se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie.Glazura obtinuta se toarna peste tort si se lasa sa stea pana cand se usca, aprox.30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Mariposa - diplomat