Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

de Bucataras in Prajituri, 10 Dec 2024 | 1560 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Dacă vrei să te răsfeți cu un desert aromat, ușor de preparat, cu textură pufoasă și umedă și gust proaspăt de citrice, îți recomandăm să încerci această prăjitură cu mac și portocale, bine însiropată. Este un deliciu.
      Pentru această Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios, sunt necesare următoarele ingrediente: unt, ouă, zahăr, făină, lapte, portocale, mandarine, mac.        

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios
      • 200 g unt la temperatura camerei
      • 150 g zahăr brun
      • 3 ouă
      • esență de vanilie și coajă de portocală
      • 270 g făină de grâu
      • 1 praf de copt
      • un praf de sare
      • suc mandarine 125 ml
      • lapte 180 ml
      • 60 g mac
      • Sirop:
      • 200 ml suc portocale
      • 150 g zahăr tos
      • coajă de la 1 portocală
      • 1 zahăr vanilat Bourbon
      Portii: 10
      Timp de preparare: sub 90 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios:

      Cum se prepara Prăjitura cu mac și portocale - Desert aromat și delicios:

      Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm.

      Preîncălzește cuptorul la 160 grade C.

      Într-un bol, pune untul la temperatura camerei, un praf de sare și zahărul. Mixează bine până devine pufos, apoi încorporează pe rând ouăle. Adaugă esența de vanilie și coaja de portocale și mixează din nou.

      Amestecă făina cu praful de copt și încorporează-le în compoziția de unt. Adaugă sucul de mandarine, apoi laptele și semințele de mac și mixează până obții o compoziție omogenă.

      Toarnă aluatul în tavă de copt și nivelează frumos. Coace prăjitura cu mac în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de 45-50 minute sau până trece proba scobitorii.

      Între timp, pregătește siropul de portocale.

      Într-o cratiță, toarnă sucul de portocale, adaugă zahărul tos și zahărul bourbon. Taie subțire coajă de portocale și adaug-o peste suc. Pune totul la fiert până când se leagă un sirop, aproximativ 7-8 minute. Lasă-l apoi la răcit.

      După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat. Toarnă siropul de portocale peste ea și las-o să absoarbă bine.

      O poți tăia după ce s-a răcit de tot.

      Este o prăjitură cu textură umedă, aromă minunată de portocale și un gust perfect.

      Încearcă și rețeta de Prăjitură cu mac, foarte fragedă și gustoasă sau rețeta de Brioșe cu ghimbir și portocală.
      Îți recomandăm și rețeta de Prajitura Fanta, una dintre cele mai gustoase.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

      pe 27.04 la 19:29

      Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

      de oanapl 8

      pe 26.04 la 22:27

      Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

      pe 25.04 la 09:05

      Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

      pe 25.04 la 08:41

      Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

      pe 25.04 la 08:35

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      oanapl

      2000 puncte

      Valclaudia

      107 puncte

      vasimur

      81 puncte

      RODIMUR

      56 puncte

      MotanLaOale

      49 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)