Tortuleţe „Ombré Style”

de simonacallas in Torturi, 3 Mar 2014 | 4287 vizualizari

 

Ombré provine din limba franceză şi literal s-ar traduce „nuanţat”. Stilul ombré conferă un aer rafinat în orice domeniu, de la îmbrăcăminte, păr, decoraţiuni, mobilier, chiar natură; şi până la arhitectură ori gastronomie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • o lingurita praf de copt.
  • Pentru crema:
  • 100 ml frisca lichida,
  • 200 g ciocolata alba.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortuleţe „Ombré Style”:

1. Se prepara blatul. Ouale se bat bine cu zaharul, apoi se adauga uleiul si faina (cernuta cu praful de copt) in ploaie.

Se imparte compozitia in 4 parti egale, care se coloreaza in nuante diferite cu colorant alimentar (se poate folosi si colorant vegetal, dar sunt mai greu de obtinut nuantele).

Se coc pe rand cele patru nuante in tava (cu diametru de circa 20 cm) tapetata cu hartie de copt. Dupa ce se racesc, se decupeaza in forma dorita (cerc, patrat etc.)

2. Pentru crema se incalzeste frisca la bain-marie (sau la cuptorul cu microunde), apoi se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca usor, cu o spatula, pana cand se topeste ciocolata. Se lasa sa se raceasca la frigider, apoi se bate cu mixerul pana cand isi mareste volumul si se deschide la culoare.

3. Se asambleaza tortuletele, alternand straturi de blat (din fiecare nuanta) cu straturi de crema. Se orneaza dupa gust si inspiratie - cu crema, flori din pasta de zahar, ciocolata etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortuleţe „Ombré Style”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

simonacallas 1

04.03.2014, 06:31

Pushaa, Aurelia, Bya Ralu, Olivee, va multumesc, cu drag

laura_n 1

04.03.2014, 16:48

tocmai pentru aceste nuante suave, sunt indicati colorantii naturali, gen suc sfecla, afine, morcov, etc!

simonacallas 1

16.03.2014, 19:02

Laura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si crema ganache