By Timea, l-am facut de Craciun, a fost delicios dar mie nu mi s-a intarit crema :))) deci sunt praf la domeniu dulciuri :)))
Pentru crema de ciocolata:
Pentru insiropat am folosit cacao cu lapte
Pentru ornat:
Crema:
Intr-un vas pe care il punem pe foc, punem frisca lichida cu cele 8 linguri de zahar si punem vasul pe foc pana da in clocot.Se ia de pe foc,se pun bucatiile rupte de ciocolata si se amesteca pana cand se topeste. Se lasa la racit. Din crema se opresc 2 linguri din compozitie pentru ornat
Intr-o forma de chec se pune folie alimentare.
Intr-o farfurie adanca punem cacaoa cu lapte,si trecem piscoturiile prin ea,asezand un rand de piscoturi in tava.Punem crema deasupra,un alt rand de piscoturi insiropate,si ultimul stat de crema,iar la final se pun piscoturi insiropate.
Se da tava la frigider pentru cateva ore pentru a se intarii crema.
Se scoate din frigider si se rastoarna pe o farfurie intinsa mare sau pe un platou,indepartam folia alimentara.
Crema de patiserie se mixeaza cateva minute cu mixerul pana cand se ingroasa,punem crema de ciocolata si amestecam.
Se imbraca tortul de piscoturi cu crema de patiserie si se orneaza dupa placul fiecaruia.