Tort cu iaurt

de Micutza Luana in Torturi, 26 Iun 2013 | 6323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 gr iaurt
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o cutie compot visine
  • 400 gr zahar
  • 4 plicuri gelatina rosie
pentru decor
  • o portocala
  • un kiwi
  • o banana
  • optional piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt:

Se pune gelatina intr-o cana peste care adaugam zeama din compot .

Iaurtul se pune intr-un vas impreuna si 300 gr zahar zaharul vanilat si se mixeaza pana devine spumos.

Frisca se bate separat cu zaharul vanilat.

Gelatina se dizolva la foc mic , dar nu trebuie sa dea in clocot.

Iaurtul se amesteca cu frisca treptat iar la urma adaugam gelatina racita  si visinele din compot.

Se ia o tava cu fund detasabil si se pun pe margini rondele de portocala ,  in mijoc 2 banane si kiwi la captul fiecareie a vrut sa fac 2 palmieri dar din cauza cremei nu se vede  , aici las loc liber imaginatiei pentru fiecare :) 

Se toarna  deasupra toata compozitia si se da la rece circa 3 ore , apoi se rastoarna pe o farfurie.

Este numai bun pentru o zi torida .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mango si iaurt