Tort amandina

de butoiaurora76 in Torturi, 18 Iul 2013 | 4521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri cappuccino clasic
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema
  • 350 gr unt nesarat
  • 170 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • 3 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

 Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o lingura si amestecand usor sa nu se lase spuma. Blatul se toarna intr-o forma detasabila de tort si se lasa in cuptorul preancalzit timp de 30 minute . Cat timp se coace blatul pregatim siropul: punem pe foc apa cu zaharul si cand fierbe adaugam cappuccino si mai lasam sa fiarba 2 minute. Adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Crema o preparam astfel: Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Adaugam pe rand galbenusurile, cacao si esenta de rom mixand pana obtinem o crema spumoasa si fina. Impartim crema in 3 parti.

Asamblare tort: Blatul se taie in trei parti. Asezam pe o farfurie prima foaie de blat, o insiropam bine apoi ungem cu o parte din crema, punem a doua foaie si la fel insiropam si ungem cu crema. Asezam ultima foaie o insiropam si pe aceasta si o ungem,cu crema. Preparam o glazura de la dr Oetker si o asezam in centru pe tort. Dam la frigider timp de o ora. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina