Tort cu fructe

de nico_nico in Torturi, 27 Oct 2010 | 13460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri faina,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri ulei,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
  • Crema:
  • 2 oua intregi,
  • 200 ml lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lingura cacao,
  • 50 gr ciocolata menaj,
  • 1 margarina
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar,
  • 300 ml apa,
  • 1 esenta rom.
  • Decor:
  • 750 ml frisca hulala lichida,
  • 1 ciorchine strugure cu boabe mari albi,
  • 2 portocale,
  • cateva felii de banane si mere,
  • 1 plic de gelatina+1 lingura zahar+50ml apa,
  • bomboane albe pentru decor.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

Pentru blat se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga uleiul in fir ca la maioneza si la sfarsit faina si praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca apoi cu compozitia de oua de mai sus. Astfel compozitia obtinuta se pune intr-o tava mare dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu hartie.Se coace la foc potrivit 25-30 minute.

Intre timp se face siropul si crema.Pentru sirop se caramelizeaza zaharul pana devine maroniu apoi adaugi apa lasi sa fiarba pana se topeste tot zaharul, se lasa apoi la racit si cand e rece se pune esenta de rom.

Pentru crema se pune la foc mic intr-o craticioara ouale, zaharul, laptele si faina si se lasa pe foc pana se ingroasa.Cat e calda se imparte in doua.Partea galbena se lasa la racit si se amesteca cu 1/2 din margarina Rama, iar in cealalta care e inca calda se pune ciocolata si cacao se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se lasa la racit apoi se pune cealata jumatate de margarina Rama. Se obtin 2 creme una galbena una de ciocolata.

Blatul copt si racit se taie in trei si se insiropeaza blaturile cu siropul racit.Se aseaza o foaie de blat,crema galbena,a doua foaie de blat, crema de ciocolata si la final a treia foaie de blat.Tot tortul se pune pe o tava si se orneaza dupa imginatie.Frisca se bate bine iar gelatina se pune pe foc cu 1 lingura zahar si 50 ml apa pana se topeste gelatina se lasa putin la racit si se pune peste fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si afine