Tort cu frisca

de Valclaudia in Torturi, 21 Sep 2013 | 9082 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua de casa
  • 6 linguri de zahar tos
  • 1/2 plic praf de copt
  • putina zeama de lamaie (cca 1 lingurita)
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • pentru sirop:
  • 4 linguri de zahar,
  • 1/2 sticluta esenta de lamaie,
  • 50-60 ml apa
  • Umplutura:
  • 1/2 l frisca vegetala
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • arome dupa preferinta (eu am folosit praf pentru jeleu pe care l-am amestecat cu frisca)
  • inimioare colorate
  • zahar colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

Pentru prepararea blaturilor separam albusurile de galbenusuri. Cantitatea de zahar o impartim in doua; batem mai intai albusurile spuma cu zaharul si praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam apa minerala, praful de copt stins in zeama de lamaie.

Incorporam albusurile si faina in compozitia de galbenus, amestecand cu grija, de jos in sus cu o lingura de lemn.

Aceasta compozitie se imparte in doua, se coc la foc potrivit intr-o craticioara mica in diametru. Dupa testul cu scobitoarea scoatem blaturile din forma (craticioara) si le lasam la racit pana a doua zi.

Dupa ce s-au racit complet, adica a doua zi, blaturile se taie in doua.

Frisca rece, proaspat scoasa din frigider in care a stat cel putin o noapte se mixeaza la viteza mare impreuna cu intaritorul pentru frisca. Impartim cantitatea de frisca obtinuta in functie de aromele pe care dorim sa le folosim (eu am folosit doar doua arome)

Preparam un sirop din zahar ars (topim intr-un ibric zaharul, il lasam sa devina aramiu, adaugam cu grija apa si estenta de lamaie, lasam pe foc pana se topeste complet zaharul, dupa care lasam sa se raceasca complet).

Asezam 1 bucata de blat pe un platou peste care am presarat in prealabil putin zahar tos. Insiropam blatul. Ungem blatul cu un strat generos de frisca aromata, adaugam cel de-al doilea blat, insiropam, ungem un nou strat de frica,cu alta aroma. Procedam la fel pana cand asezam si ultimul blat (al patrulea).

Imbracam tortuletul in frisca, decoram dupa inspirate si lasam la rece cel putin o ora inainte de servire.

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Martisor"