Pentru blat se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, iar dupa 5 minute se adauga, pe rand, cate o lingura de apa si la sfarsit zeama de lamaie; Ingredientele uscate faina, nuca macinata si praful de copt se amesteca.
La compozitia de galbenusuri se adauga albusurile batute spuma iar la urma se adauga ingredientele uscate. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 30 - 40 minute.
Pentru crema de ciocolata neagra se pune intr-o craticioara 100 ml frisca, se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se lasa pe foc pana ce aceasta se topeste. Se da la rece. Dupa 3 - 4 ore se bate bine cu mixerul .
La fel se procedeaza si pentru crema alba: se pune intr-o craticioara 100 ml frisca si ciocolata alba rupta bucatele, se pun pe foc pana se topeste ciocolata. Se da la rece. La fel ca si la cealalta crema de ciocolata , se mixeaza dupa racire. Frisca ramasa se bate cu zaharul pudra si zaharul vanilat apoi se incorporeaza crema mascarpone.
Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti . Intr-o parte se toarna crema de ciocolata amaruie, iar in cealalta se toarna crema de ciocolata alba. Blatul de tort se taie in doua, se insiropeaza cu siropul preparat din amestecul de apa cu zahar fiert si racit. Crema alba se pune intre cele doua blaturi insiropate, iar crema de ciocolata neagra se distribuie peste blatul de sus, se acopera tortul si se imbraca si pe margini.