Acest tort l-am facut pentru ziua nepoatei mele. Nu am sectiune, dar se poate vedea din poze, in timpul asamblarii, cum arata. Tot ce pot sa spun e ca a fost foarte bun, nu ca ma laud eu, ci ca asa au spus invitatii, ceea ce pe mine m-a bucurat tare mult!
Blatul alb: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand batand bine dupa fiecare. Cand am obtinut o spuma tare care formeaza tepi, se pune uleiul, apoi apa si se mixeaza usor. Se incorporeaza usor si galbenusurile, coaja rasa de portocale apoi faina in ploaie. Se amesteca usor cu miscari de jos in sus pana se incorporeaza bine. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 minute. Se lasa la racit apoi se taie in doua.
Blatul negru: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul pe rand mixand dupa fiecare, se adauga alternativ uleiul si laptele, apoi galbenusurile pana la omogenizare. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca apoi se toarna in ploaie si se amesteca usor pana la incorporare. Se toarna compozitia in aceeasi tava in care s-a copt blatul alb. Se da la cuptor la 180 de grade pt 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.
Crema de ciocolata 1:
Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana la omogenizare. Dupa ce s-a racit se pune esenta de rom si se da la frigider pentru cateva ore (macar 2 ore). Se mixeaza la inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana obtinem o crema densa si pufoasa.
Crema de visine:
Se pun visinele (ale mele au fost de la congelator) impreuna cu sucul lasat de ele si cele 150 g zahar la foc sa dea cateva clocote, pana ce siropul incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc, se raceste si se da prin blender. Frisca se bate spuma, apoi pe rand se incorporeaza in sosul de visine.
Crema de ciocolata 2:
Ciocolata cu lapte se pune impreuna cu frisca la foc incet pana se topeste, apoi se omogenizeaza. Se da la rece, de preferat peste noapte. Se mixeaza bine bine pana obtinem o crema pufoasa.
Se prepara si sucul pentru insiropat in functie de gusturi.
Asamblare tort: Pe un platou se aseaza un blat alb, se insiropeaza, se intinde crema de ciocolata amaruie (pastram din aceasta crema si pentru ornat), iar peste ciocolata se intinde crema de visine. Se aseaza blatul negru, se insiropeaza si se intinde crema de ciocolata cu lapte. Deasupra se aseaza rondele de banane si apoi se pune cel de-al doilea blat alb, insiropat.
Se unge deasupra cu crema de ciocolata pastrata din cea amaruie, iar deasupra se aseaza foaia comestibila care se unge si pe dos si pe fata cu gelatina speciala (nu stiu sa va spun ce fel de gelatina, cumnata-mea a primit-o de la laboratorul de unde a achizitionat si foaia comestibila).
Se orneaza dupa inspiratie!
1
Este de preferat ca blaturile sa fie facute inainte cu o zi!
2
Tortul meu a fost mare, se pot injumatati cantitatile!