Tarta racoritoare

de Valclaudia in Torturi, 29 Sep 2012 | 3309 vizualizari

 

este un tort rapid, ideal pentru zilele fierbinti de vara.
A fost destul de cald azi, deci sunteti invitatii mei.....

 

INGREDIENTE

  • biscuiti cu tarate (200gr)
  • cereale (50 gr)
  • 100 gr unt topit
  • 1 plic de mousse de capsuni
  • 2 iaurturi naturale (mici)
  • 1 cutie smantana lichida pentru gatit (200ml)
  • 1 pliculet de gelatina rosie (pentru tarte)
  • ciocolata alba (menaj) si nuca de cocos pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta racoritoare:

Zdrobim biscuitii, ii amestecam cu cerealele si asezam un pat uscat in tava cu inel. Umezim apoi cu untul topit, nivelem cu dosul unei linguri si lasam la rece pana pregatim mousse-ul.

Amestecam praful de mousse + cele doua iaurturi cu mixerul la viteza mare.
Cand se intareste, adaugam smantana (cate putin, nu toata deodata) si inmultim practic crema pe care o asezam in tava peste patul de biscuiti.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pliculet. Aceasta se prepara pe foc iar cand se ingroasa, se toarna peste crema,asa fierbinte.

Dupa ce se mai raceste, tinem tava la frigider pentru cateva ore si decoram cu nuca de cocos si ciocolata.

Noi am servit a doua zi aceasta tarta,dupa ce am cazat-o la rece in frigider :) si a fost super racoritoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta racoritoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de ananas