Tort cu crema mascarpone, capsune si ananas

de -Licurici- in Torturi, 25 Mai 2016 | 5543 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 9 oua;
  • o cana de zahar;
  • 2 cani faina;
  • 3 pliculete zahar vanilat;
  • esenta de lamaie;
  • esenta de vanilie;
  • 3 lingurite coaja de lamaie + portocala.

Pentru crema:

  • 500 g crema mascarpone;
  • 250g frisca lichida;
  • 200g zahar;
  • 350g capsune;
  • o jumatate de ananas;

Pentru sirop:

  • o cana de apa
  • 3 linguri de zahar
  • esenta de vanilie.

Pentru decor:

  • 100ml frisca lichida
  • capsune
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone, capsune si ananas:

 
  1. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
  3. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul.
  4. Se adauga ouale, pe rand, apoi zaharul vanilat, coaja de lamaie + portocala si esentele,
  5. Se mixeaza bine, apoi se adauga faina cernuta, putin cate putin si se amesteca cu o paleta, usor, de jos in sus.
  6. Se pregateste o forma pentru tort (diametrul 27cm) cu hartie de copt, se unge cu ulei si se adauga compozitia.
  7. Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 30-35min sau pana cand este gata (se incearca cu o scobitoare).
  8. Pentru crema, se pun bucati mici de capsune si ananas intr-un blender si se mixeaza pana se obtine un piure.
  9. Frisca lichida se bate pana se intareste, iar crema mascarpone se mixeaza cu zaharul.
  10. Se amesteca cele 3 compozitii.
  11. Daca compozitia este prea moale, se adauga un plic de gelatina (se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj).
  12. Pentru sirop, se amesteca toate ingredientele si se fierb cateva minute.
  13. Blatul de tort se taie in 4, se insiropeaza fiecare felie, apoi se adauga crema.
  14. Pentru decor, am imbracat tortul intr-un strat de frisca, apoi am decorat cu capsune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone, capsune si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]