Ador torturile cu crema dulce-acrisoara.Acesta este unul dintre ele.
Incepem cu prepararea blatului .Separam albusurile si le batem impreuna cu praful de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbenusurile omogenizam , apoi adaugam faina cernuta in ploaie . Amestecam usor cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o forma de tort . Dam forma la cuptor pana este gata (trece proba scobitorii) .Scoatemblatul si il lasam sa se raceasca .
Preparam siropul . Punem la foc apa, zaharul si zeama de lamaie si amestecam pana zaharul se topeste . Dam vasul jos si ilasam sa se raceasca .
Pentru crema punem galbenusurile impreuna cu zaharul , zeama de lamaie, coaja de lamaie si untul intr-o craticioara cu fund dublu la foc mic . Amestecam constant pana crema incepe sa se ingroase . Dam craticioara jos si lasam compozitia sa se raceasca . In creama racita adaugam mascarponele , omogenizam bine compozitia , apoi frisca batuta .
Taiem blatul racit pe orizontala in 3 felii .
Montam tortul in forma in care a fost copt blatul . Alternam feliile de tort insiropate cu creama ., incepand si terminand cu blat .Dam forma la frigider pentru cateva ore .
Batem frisca ramasa si imbracam tortul .
Punem intr-o craticioara cu fund dublu galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie . Le punem pe foc mic si amestecam pana crema se ingroase .Lasam sa se raceasca si o turnam deasupra .
Lasam tortul la rece pana in momentul servirii .