ALUAT :
Umplutura:
Intr-un vas punem faina,uleiul,praful de copt,otetul si apa.
Framantam pana obtinem un aluat bine legat.
Aluatul il impartin in 4.
Luam o buc de aluat,intindem o foaie subtire si ungem cu untura. Impaturim aluatul.
Procedam la fel si la restul de aluat.
Lasam aluatul la rece 30 min.
Repetam aceasta operatiune de 3 ori.
Umplutura: faramitam branza,adaugam urda si omogenizam totul adaugand treptat lapte pana devine o crema.
Luam o buc de aluat intindem o foaie nu f subtire,taiem aluatul patratele,punem umplutura si pliem aluatul ca pe un plic sau strangem marginile spre mijloc.
Le pateurile formate in tava tapetata cu hartie de copt,le ungem cu ou,presaram mac si coacem la foc mediu pana sunt rumene si frumoase.
Procedam la fel pana terminam aluatul.
Pofta buna!
1
Untura se poate inlocui cu unt sau margarina
2
Se pot umple si doar cu branza sau urda