Tort cu ciocolata si zmeura

de Lorra in Torturi, 8 Ian 2015 | 4080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema ciocolata
  • 250 gr ciocolata
  • 250 ml frisca
  • Crema zmeura
  • 250 gr zmeura
  • 250 gr frisca
  • 1 lingura zahar
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 150 gr ciocolata + 100 ml frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si zmeura:

  • Blat

Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare.

Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari lente de jos in sus.

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul deja incins. Se coace la foc moderat.

Cand este copt, se opreste focul si se mai lasa 5 minute in interior, cu usa intredeschisa.

  • Crema cioco

Se pune intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati mici si se tine pe foc pana la omogenizarea cremei.

Se da la frigider peste noapte, apoi se mixeaza 5 min.

  • Crema zmeura

Se scoate zmeura de la congelator, se amesteca cu o lingura de zahar si se tine asa timp de o ora, apoi se pune la blender pana devine piure si zaharul este topit.

Se trece piureul de zmeura prin sita pentru a inlatura semintele apoi se amesteca cu frisca batuta spuma tare.

  • Glazura de ciocolata

Se topeste ciocolata amestecata cu frisca, apoi se lasa la racit.

 

Blatul se taie in 3 parti egale pe care se aseaza cele doua creme iar deasupra se orneaza cu glazura de ciocolata.

Se mixeaza cei 200 ml frisca, se umple un pos si se orneaza tortul dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

20.01.2015, 09:58

Imi place mult tortul tau Si crema , am eu asa o retinere fata de gelatina

Lorra 1

20.01.2015, 10:12

Da, fara gelatina cremele odata ce este bine batuta frisca la zmeura iar crema de cicolata este tinuta la frigider cat trebuie, va iesi perfect

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema Ricotta