Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare.
Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari lente de jos in sus.
Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul deja incins. Se coace la foc moderat.
Cand este copt, se opreste focul si se mai lasa 5 minute in interior, cu usa intredeschisa.
Se pune intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati mici si se tine pe foc pana la omogenizarea cremei.
Se da la frigider peste noapte, apoi se mixeaza 5 min.
Se scoate zmeura de la congelator, se amesteca cu o lingura de zahar si se tine asa timp de o ora, apoi se pune la blender pana devine piure si zaharul este topit.
Se trece piureul de zmeura prin sita pentru a inlatura semintele apoi se amesteca cu frisca batuta spuma tare.
Se topeste ciocolata amestecata cu frisca, apoi se lasa la racit.
Blatul se taie in 3 parti egale pe care se aseaza cele doua creme iar deasupra se orneaza cu glazura de ciocolata.
Se mixeaza cei 200 ml frisca, se umple un pos si se orneaza tortul dupa preferinta.