Desert tort cu mascarpone si dulce de leche

de Lau in Torturi, 2 Apr 2017 | 4486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1/2 plic cacao
  • 1/2 praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 300 g dulce de leche
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mascarpone si dulce de leche:

Intr-un bol, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zeama de lamaie, zaharul treptat si mixam pana devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, apa, uleiul, adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt si amestecam cu o spatula pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca, dupa care il vom taia in 3 felii.

Crema

Intr-un vas, mixam mascarponele cu dulcele de leche pana ce se omogenizeaza si dam la rece pana ce este gata blatul.

Asezam prima foaie de blat (eu folosesc partea de deasupra), insiropam (am fiert apa cu zahar si la final, am adaugat esenta de rom), crema-blat-crema-ultima foaie, apoi dam la frigider cca. 30 minute.

Apoi il vom unge cu un strat de frisca si il decoram cu putina crema pe care am oprit-o dinainte sau dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mascarpone si dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu piscoturi