Tort cu ciocolata

de ionela84 in Torturi, 8 Noi 2013 | 3872 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 8 oua
  • 8 lg ulei
  • 8 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 2 pliculete praf de copt
  • 1 vf de cutit de sare
  • Crema de ciocolata amaruie
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 lg lichior de ciocolata(sau esenta de rom)
  • Crema de ciocolata alba
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 30 g nuca de cocos mozaic
  • Decor
  • 400 g ciocolata cu alune
  • inima de ciocolata"Heidi"
  • nuca de cocos mozaic
  • 200 g frisca
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blat: se separa ouale, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand cu o spatula sau lingura de lemn NU MIXER, adaugam treptat faina omogenizam, punem uleiul treptat amestecand bine dupa fiecare lingura. Procedam la fel cu cacaoa, praful de copt si sarea. Tapetam o tava rotunda (diam 26 cm) cu hartie de copt si introducem in cuptorul PREINCALZIT! pana trece testul cu scobitoare la foc mic

Lasam sa se raceasca si taiem in 3

Crema de ciocolata amaruie: Intr-o craticioara pe foc mic punem frisca lichida la incalzit, o aducem pana aproape de punctul de fierbere dar nu o lasam sa dea in clocot, luam de pe foc, punem ciocolata rupta bucatele cat mai mici si amestecam continuu pana se incorporeaza bine. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca  total, cand e rece mixam incet pana devine pufoasa si adaugam la sfarsit lichiorul, dam la rece

Crema de ciocolata alba:Procedam la fel ca pt cea amaruie doar ca la sfarsit adaugam usor fulgii de cocos, dam la rece

Asamblare: Primul blat-crema amaruie-al 2-lea blat-crema alba-ultimul blat

Pt decor imbracam tortul in frisca,pe margini pridem "liniile de ciocolata"iar deasupra pudram cu nuca mozaic si asezam inimioara de ciocolata

TIPS-URI

1

Eu pt creme am dat cicolata pe razatoarea mare ca sa se topeasca cat mai repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort special de 8 Martie