Tort Orange Delight

de MyCookingLife in Torturi, 10 Ian 2012 | 29297 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cozonac (eu am avut de la Craciun 1 cozonac cu portocala confiata ramas din cei 13 cozonaci  ) )
  • 10  piscoturi
  • Crema:
  • 300 g iaurt
  • 400 ml frisca lichida
  • sucul de la 5 portocale si 1 lamaie
  • 100 g zahar
  • 15-17 g gelatina
  • Mandarine caramelizate:
  • 12-15 felii mandarine subtiri
  • 1 lamaie taiata in 4 cu coaja cu tot
  • 1 jumatate de portocala taiata in 2 cu coaja cu tot
  • 100 g zahar
  • 100 g zahar brun
  • cateva linguri de apa
  • Sirop:
  • compot de piersici
  • cateva linguri lichior portocale
  • + 3 linguri frisca lichida batuta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Orange Delight:

Crema:

Se amesteca sucul de la citrice cu zaharul si iaurtul. Se lasa la inmuiat gelatina 10 minute in apa rece, apoi se dizolva la bain-marie. Se amesteca cu 2-3 linguri din crema de iaurt, ca sa nu se faca cocoloase, apoi se incorporeaza toata gelatina in grema. Se da la rece 20 minute.  Apoi frisca batuta se omogenizeaza cu amestecul de iaurt.

Mandarine caramelizate:

Se fierb toate ingredientele, pana cand fructele isi schimba culoarea, coaja devine translucida, iar apa se evapora si zaharul se caramelizeaza si este cremos. Se scurg feliile de mandarina si se aseaza pe o farfurie ca sa se raceasca. Portocala si lamaie se arunca. Siropul ramas se lasa si el sa se raceasca.

Asamblare:

Se taie 2 felii de cozonac pe lungimea sa, pentru a obtine 2 blaturi. Se aseaza un blat intr-o tava de forma de dimensiunea cozonacului, dar atentie! sa fie mai adanca decat o tava de cozonac. Se insiropeaza bine blatutul. Se toarna 1/3 din crema si se niveleaza. Se aseaza un rand de piscoturi insiropate si el in compotul amestecat cu lichior. Se mai intinde inca 1/3 din crema. Se aseaza si al doilea blat de cozonac si se insiropeaza bine. Apoi se intinde si ultima 1/3 de crema.

Se da la rece 2-3 ore ( de preferat peste noapte). Apoi se decoreaza cu frisca, mandarine caramelizate si caramelul ramas de la mandarinele caramelizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Orange Delight" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsune si crema de iaurt