Dupa ce am copt blatul,il lasam la racit(sau il pregatim de cu seara),pregatim crema ganache:
Crema ganache: Frisca se incalzeste la foc mic,avand grija sa nu fiarba ! O luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,amestecam pana se topeste toata ciocolata si dam crema la frigider pentru 1-2 ore,pana se intareste.
Pentru crema de capsuni,punem intr-o oala 200 ml suc rosu si 3 linguri de zahar. Intr-un pahar amestecam 50 ml suc cu 3 linguri de amidon,iar cand s-a topit zaharul(din oala) turnam aceasta compozitia si amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit.
Taiem blatul in 3 felii,fiecare felie o insiropam cu un sirop din apa calduta,zahar vanilinat si esenta de vanilie. Pe prima foaie punem 1/2 din crema ganache,punem a doua foaie de pandispan,intindem uniform crema de capsuni,punem pe toata suprafata capsuni taiati felii si asezam a treia felie de pandispan. Ornam dupa bunul plac,eu am ales sa imbrac marginea in crema ganache,ornata cu ciocolata rasa,pe deasupra am pus capsuni si frisca batuta.
Dam tortul la frigider pentru 1-2 ore sau pana il servim. Pofta Buna !