Tot cu crema de lamaie, frisca si mure

de simona72 in Torturi, 15 Aug 2013 | 7912 vizualizari

 

Un tort simplu, racoros de vara, inspirat de la talentata si frumoasa noastra Timeea. Familia si musafirii l-au apreciat,mancat si trebuie neaparat repetat...Multumesc Timi>:D

 

INGREDIENTE

  • 2 pachetele mici de piscoturi
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 ml iaurt grecesc
  • 100 gr mascarpon
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic gelatina

pt crema de lamaie:

  • 1 plic crema de lamaie Dr Oetker
  • 250 ml lapte
  • 100 gr zahar pudra
  • pt insiropat piscoturile
  • 1 cescuta sirop de afine
  • 1 cescuta apa

pt umplut si decor:

  • 500 gr mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tot cu crema de lamaie, frisca si mure:

Pregatim o forma de chec in care am pus folie alimentara in asa fel incat sa treaca si peste marginile fomei de chec. Siropul de afine il amestecam cu apa si trecem piscoturile prin sirop. Crema de lamaie o mixam bine cu laptele rece si zaharul pudra conform instructiunilor de pe ambalaj. Gelatina o punem la hidratat in 100 ml apa, o incalzim usor deasupra flacarii de la aragaz, amestecam pana se dizolva. Jumatate din gelatina punem in crema de lamaie, iar cealalta punem in crema de frisca. 

Pt crema de frisca: mixam bine smantana pt frisca cu zaharul, adaugam treptat iaurtul si mascarponele, iar la urma adaugam si gelatina si dam la frigider. 

Pt asamblare:punem un strat de piscoturi pe fundul formei de chec, jumatate din crema de lamaie, peste punem mure, inca un strat de piscoturi insiropate, restul de crema de lamaie si deasupra mure. Acoperim cu marginile foliei alimentare si dam la congelator pt 10-15 mninute. Desfacem folia, rasturnam tortuletul pe un platou, il imbracam in frisca, si-l decoram cu mure.Il dam la frigider pt 2-3 ore inainte de a fi servit. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

atentie la frisca cu gelatina pe care o aveti in frigider, eu am tinut-o prea mult si s-a inghegat prea tare, iar atunci cand am pus-o pe tort nu a mai avut acel aspect frumos, iti dadea impresia ca este branzita, dar ea era doar prea intarita

Daca ti-a placut reteta noastra "Tot cu crema de lamaie, frisca si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:58

simona72 1

20.08.2013, 13:23

Motan

mena29 1

20.08.2013, 13:25

O bunatate ai facut tu aici! Simo,nu stiu cum dar eu am avut impresia ca si tu vei ajunge la Satic.Cred ca am inteles eu ceva gresit pe undeva.Imi doream mult sa ne cunoastem dar cu siguranta o sa vina si ziua aceea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Sarpele Ka