Tort cu mango si piersici

de papabundetot in Torturi, 1 Iul 2013 | 3383 vizualizari

 

Pentru ca tortul de afine a avut mare succes la ai mei si l-au papat imediat,am zis sa mai fac un tort dar de data asta cu ce aveam prin casa,pentru ca afara era…rupere de nori,asa ca am facut tortul asta cu mango si piersici si cu blat din pandispan pentru ca nici biscuiti nu am mai avut.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 2 buc mango
  • 5 piersici mici
  • 375 ml iaurt cu 0% grasimi
  • 400 ml frisca lichida
  • 7 foi de gelatina
  • 200 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mango si piersici:

Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma tare,separat in alt vas, galbenusurile le-am amestecat bine cu uleiul,apoi le-am adaugat peste spuma de albusuri.Am amestecat bine si apoi am adaugat pe rand,zaharul si faina amestecand pentru a se omogeniza. Aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o forma de tort cu fund detasabil dar o parte din aluat l-am amestecat cu cacao si am obtinut un blat in 2 culori.L-am lasat la copt cam 30 min pana cand a trecut testul cu scobitoarea,apoi l-am scos si l-am lasat sa se raceasca.

Crema: Am pus intr-o cratita 200 gr zahar si un strop de apa si le-am pus la foc,am amestecat si am lasat pana s-a topit zaharul si s-a format un sirop,apoi am adaugat fructele pe care in prealabil le-am taiat bucatele mici,le-am lasat sa fiarba 5 min si apoi le-am zdrobit cu blenderul.Am adaugat mai apoi iaurtul si gelatina si am mai lasat sa dea un clocot. Am dus si crema la racit si cand a ajuns la o temperatura buna am amestecat-o cu frisca batuta tare si apoi am pus-o peste blatul de tort. Am dat la frigider 2-3 ore,iar apoi am decorat cu frisca si cateva bombonele de ciocolata si un sirop de fructe de padure.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mango si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

roxana_simona 1

01.07.2013, 13:49

yam yam

papabundetot 1

01.07.2013, 14:12

rectific...a aratat...s-a cam mancat aseara ) iubi nu se mai oprea...tot zicea "mai imi dai o felie...si mai una...da'mai mare te rog" ))))

Rahela Velicu 1

27.12.2016, 12:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si jeleu de portocale