Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt.
La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt se amesteca si cu cacaoa.
Blaturile se coc in forma rotunda de 24 cm diametru tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina. Se coc 40-50 minute la foc potrivit (pana trece testul scobitorii)
Crema:
Am amestecat faina cu zaharul , esenta de vanilie, apoi am adaugat laptele treptat si le-am pus la fiert pana s-au ingrosat , amestecand continuu. Cand s-a racit crema am incorporat frisca batuta in ea.
Glazura:
Ciocolata si frisca le-am pus pe foc pana s-au omogenizat.
SIROP:
Apa cu zaharul se pune la fiert , pana se dizolva zaharul, se pune esenta de rom si se lasa la racit.
Se taie blaturile in doua , se insiropeaza si se lipesc alternativ cu crema. Se toarna pe deasupra glazura fierbinte.