Tort METROU

de Dea_Dea in Torturi, 30 Mar 2013 | 5136 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat galben:
  • 3 oua
  • 1 lingura de apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • jumatate de praf de copt
Blat negru:
  • 3 oua
  • 1 lingura de apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de cacao
  • jumatate de praf de copt
Crema
  • 500 ml lapte,
  • 7 linguri de faina,
  • 9 linguri de zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 300 ml frisca.
Glazura:
  • 150 gr ciocolata ,
  • 150 ml frisca
SIROP:
  • 2 linguri zahar ,
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort METROU:

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt.

La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt se amesteca si cu cacaoa.

Blaturile se coc in forma rotunda de 24 cm diametru tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina. Se coc 40-50 minute la foc potrivit (pana trece testul scobitorii)

Crema:

Am amestecat faina cu zaharul , esenta de vanilie, apoi am adaugat laptele treptat si le-am pus la fiert pana s-au ingrosat , amestecand continuu. Cand s-a racit crema am incorporat frisca batuta in ea.

Glazura:

Ciocolata si frisca le-am pus pe foc pana s-au omogenizat.

SIROP:

Apa cu zaharul se pune la fiert , pana se dizolva zaharul, se pune esenta de rom si se lasa la racit.

Se taie blaturile in doua , se insiropeaza si  se lipesc alternativ cu crema. Se toarna pe deasupra glazura fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort METROU" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Lavinia 1

31.03.2013, 09:59

Foarte bun

Dea_Dea 1

01.04.2013, 13:03

Teo , eu am zis ca va las voua onoarea de a-l sectiona

Rocsi eu te astept cu drag

Dea_Dea 1

01.04.2013, 13:08

Uite ca am adus si sectiune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort sah