Tort METROU

de Dea_Dea in Torturi, 30 Mar 2013 | 5073 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat galben:
  • 3 oua
  • 1 lingura de apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • jumatate de praf de copt
Blat negru:
  • 3 oua
  • 1 lingura de apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de cacao
  • jumatate de praf de copt
Crema
  • 500 ml lapte,
  • 7 linguri de faina,
  • 9 linguri de zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 300 ml frisca.
Glazura:
  • 150 gr ciocolata ,
  • 150 ml frisca
SIROP:
  • 2 linguri zahar ,
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort METROU:

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt.

La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt se amesteca si cu cacaoa.

Blaturile se coc in forma rotunda de 24 cm diametru tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina. Se coc 40-50 minute la foc potrivit (pana trece testul scobitorii)

Crema:

Am amestecat faina cu zaharul , esenta de vanilie, apoi am adaugat laptele treptat si le-am pus la fiert pana s-au ingrosat , amestecand continuu. Cand s-a racit crema am incorporat frisca batuta in ea.

Glazura:

Ciocolata si frisca le-am pus pe foc pana s-au omogenizat.

SIROP:

Apa cu zaharul se pune la fiert , pana se dizolva zaharul, se pune esenta de rom si se lasa la racit.

Se taie blaturile in doua , se insiropeaza si  se lipesc alternativ cu crema. Se toarna pe deasupra glazura fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort METROU" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Lavinia 1

31.03.2013, 09:59

Foarte bun

Dea_Dea 1

01.04.2013, 13:03

Teo , eu am zis ca va las voua onoarea de a-l sectiona

Rocsi eu te astept cu drag

Dea_Dea 1

01.04.2013, 13:08

Uite ca am adus si sectiune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello