Tort Alb-Negru

de oana_pisicutza16 in Torturi, 14 Apr 2012 | 10682 vizualizari

 

Tortul l-am facut pentru un baietel mulatru:D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 2 linguri de apa
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 linguri de cacao
  • Crema : (ingredientele se impart in doua pentru cele doua creme)
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 300 ml frisca
  • 100g cioco neagra
  • 100g cioco alba
  • O jumatate de plic de gelatina
  • Jeleu:
  • 200 g capsuni
  • 50g zahar
  • 5g gelatina
  • Pt ornat:
  • 200 ml frisca
  • Ciocolata neagra rasa
  • Ciocolata alba rasa
  • Fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Alb-Negru:

Blat:

Se bate albusul spuma cu zaharul

Dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina

Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea

Crema alba:

Se pune 1 ou cu 2 linguri de zahar pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa, apoi se lasa la rece

Jumatate din gelatina se inmoaie cu un pic de apa calda

150 ml de frisca se bate tare, peste care se adauga ouale, zaharul, ciocolata alba topita si gelatina

Crema neagra

Se face acelasi lucru ca si la crema alba

Jeleu:

Capsunile se piseaza si se amesteca pe foc cu zaharul

Dupa care se adauga si gelatina

Se lasa putin sa se raceasaca si se poate pune peste crema

Blatul se taie in 3, se pune o foaie in tava in care s-a copt blatul

Se insiropeaza cu 50 gr zahar caramelizat in 150 ml apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alb-Negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (49)

anomisana 1

15.07.2012, 16:38

Foarte frumos si probabil si gustos. Fara cuvinte, doar felicitari.

oana_pisicutza16 1

15.07.2012, 23:03

multumesc mult anomisana:*

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 15:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher