Tort Tiramisu - Tiramisu reţeta adaptata

de diana_k in Torturi, 12 Apr 2010 | 10702 vizualizari

 

Reteta adaptata dupa Tiramisu reţeta originală

 

INGREDIENTE

  • blat de tort din
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt
  • crema:
  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 250 g mascarpone,
  • 250ml frisca,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 esenta rom
  • pt insiropat:
  • 300ml cafea slaba,
  • zahar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu - Tiramisu reţeta adaptata:

Tiramisu reţeta adaptata

Pt blat : se bat spuma albusurile cu zaharul, se incorporeaza galbenusurile si apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Pt crema: se bat putin ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi. Se bate incontinuu pana se formeaza o crema groasa. Se adauga vanilia si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu crema mascarpone si cu frisca batuta bine si esenta de rom.

Blatul de tort se taie in 3 felii si se insiropeaza cu cafeaua, se umple cu crema. Se poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu - Tiramisu reţeta adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

burdulea56 1

13.04.2010, 23:56

Diana e foarte frumos, reusit, felicitari.

jolygina 1

24.08.2010, 23:08

imi place foarte mult cum e ornat

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:04

ce frumooos e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort racoros cu cirese