Tort Alba ca Zapada

de Lorra in Torturi, 10 Iun 2013 | 4335 vizualizari

 

Sa ne indulcim putin !!!

 

INGREDIENTE

BLAT :

  • 9 oua
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

CREMA CACAO :

  • 3 oua
  • 150 gr. zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet unt

CREMA MASCARPONE :

  • 250 gr. mascarpone
  • 350 ml. frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Alba ca Zapada:

BLAT : Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari lente de jos in sus. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul deja incins. Se coace la foc moderat. Cand este copt, se opreste focul si se mai lasa 5 minute in interior, cu usa intredeschisa.

CREMA I : Se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi amestecand pana se ingroasa, apoi se pune o lingura de cacao si se mai amesteca putin pana ce cacaoa se omogenizeaza. Se i-a de pe foc si se lasa la racit. Untul (la temp. camerei) se freaca pana se alifiaza bine apoi se pune cealalta lingura de cacao si crema racita intre timp.

CREMA II : Se mixeaza mascarpone cu zaharul pudra si cel vanilat. Frisca se bate tare si se amesteca cu crema rezultata din mascarpone si zahar. Se amesteca bine cu o spatula. Blatul l-am copt intr-un tuci pentru a-i da forma unei rochite.

Imbracati in pasta de zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Fluture