Tort cu finetti

de luminita20_2006 in Torturi, 28 Mai 2009 | 30920 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
        Crema:
  • 300 gr finetti, crema de alune
  • 200 gr unt
  • 4 kiwi
  • 200 gr frisca
       Sirop:
  • 50ml apa
  • 100 gr apa
  • esenta de vanilie  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu finetti:

Blat: se bat albusurile spuma se adauga zaharul, pana cand se face bezea.  Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul si dupa ce s-au incorporat se adauga faina, la fel cate o lingura. Intr-o tava tapetata cu hartie se adauga compozitia si se da la cuptor 30 min.

Crema: finetti si untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Se bat cu mixerul. Separat se bate frisca, se incorporeaza jumate din frisca in crema de fineti. Primul blat se insiropeaza (50 ml apa cu 100 gr zahar si un pic de esenta de migdale), se pune crema si feliile de kiwi apoi al doilea blat. Se orneaza cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu finetti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi si crema cu mure