Este un tort destinat exclusiv adultilor , plin cu ciocolata si visine.
BLATUL:
CREMA 1:
CREMA 2:
PENTRU INSIROPAT:
Pentru decor:
Incepem cu crema ganche care trebuie sa stea cateva ore la frigider. Punem cicolata rupta cubulete pe baie de abur la topit, apoi adaugam frisca lichida amestecam bine, mai lasam un pic avand grija sa nu fiarba,apoi lasam sa se racoreasca si dam la frigider. Mai simplu e sa faci crema cu zi inainte. Cand s-a racit bine batem cu mixerul pana devine cremoasa si isi mareste volumul.
Acum ne ocupam de blat. Batem bine ouale cu zaharul pana compozitia isi mareste volumul si se topeste tot zaharul(cam 25min cu mixerul).Adaugam sucul de visine.Cernem faina, praful de copt si cacaua pe care le adaugam treptat amestecand de sus injos cu o paleta de plastic. Punem cafeaua si visinata si dam la cuptor 35-40min pana trece testul scobitorii.
Crema 2. Batem frisca cu zaharul vanilat si adaugam bomboanele de ciocolata taiate in trei.
In crema ganche am pus visinele. Am insiropat blatul cu visinata peste care am pus sirop de visine.
Tortul l-am asamblat asa:
Am topit 150 gr de ciocolata si le-am pus pe o hartie de copt taiata la inaltimea tortului pe care am pus-o pe marginea lui si am dat la rece sa se intareasca. Cand marginea s-a intarit am scos hartia si am pus deasupra visinele peste care am turnat gelatina conform instructiunilor de pe plic.