Reteta Ton la gratar, un deliciu servit cu cartofi gatiti la friteuza cu aer cald
Vă invit să încercați și voi acest preparat deoarece este delicios. Pentru a obține o carne fragedă și suculentă, nu trebuie să lăsați carnea mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte.
Nu se sărează, deoarece am observat că tonul este sărat. Presupun că a fost ținut în saramură pentru a se păstra mai bine. E a doua oară când achiziționez de la Metro și de fiecare dată a ieșit puțin mai sărat, deoarece nu știam că este deja sărat. Cel mai bine e să-l țineți puțin în apă, pentru a scoate sarea din el.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: ton, ulei de masline, cartofi, rosii cherry
Ingrediente pentru Reteta Ton la gratar, un deliciu servit cu cartofi gatiti la friteuza cu aer cald:
Cum se prepara Reteta Ton la gratar, un deliciu servit cu cartofi gatiti la friteuza cu aer cald:
Bucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii groase de 2 cm, se unge cu ulei de măsline și condimentează. Eu am folosit un mix de condimente pentru marinare uscată, care conține pudră de zmeură, muștar, piper și cimbrișor.
Se lasă la marinat minim 30 de minute.
Între timp pregătiți garnitura.
Când garnitura e aproape gata, se pune tonul pe grătarul bine încins și uns cu ulei. Se prăjește tonul câte 2.5 minute pe fiecare parte.
Veți observa că în interior carnea rămâne rozalie, dar aceasta îi dă suculența.
Se servește tonul cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă alături de cartofi și roșii cherry sau legumele preferate.
Eu am supus la vot și gașca mea a vrut Cartofi gătiți la friteuza cu aer cald. Mie mi se părea mai potrivită o Garnitura de legume, dar m-am supus majorității.
Va recomandam si reteta Ton cu usturoi si lamaie