Pentru ton:
Pentru vinegrette de măr şi cidru:
Tonul se asezonează cu sare și piper pe toate părțile. Se acoperă complet cu susan amestecat cu migdale.
Într-o tigaie se încălzește uleiul de susan împreună cu cel de măsline la foc mediu spre mare. Se așează tonul în tigaie și se prăjește 2 minute pe fiecare parte, având grija ca centrul să rămână roz. După prăjire se lasă la odihnit.
Pentru vinegrette se taie mărul în sferturi, iar cu ajutorul unui blender se mixează împreună cu cidrul și oțetul până are consistența unui piure, care se trece apoi printr-o sită. Sucul rezultat se amestecă cu zahărul, eșalota, uleiul de măsline, sare și piper și se refrigerează până în momentul servirii.
Tonul se taie felii de grosimea dorită, se așează pe farfurii, iar deasupra de așează ceapa verde.
Mixul de salată se amestecă cu vinegrette și se presară deasupra mugurii de pin.