Ton sicilian

de ANCA in Ton, 6 Iul 2011 | 25302 vizualizari

 

O reteta usoara, delicioasa, cu putine calorii, foarte potrivita pentru zilele calde de vara!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de ton proaspat
  • o ceapa mica, maruntita
  • 4 catei de usturoi, maruntiti
  • ulei de masline
  • 4 rosii mari
  • 100 ml vin alb sec
  • ardei iute tocat (dupa gust)
  • busuioc
  • menta
  • cimbru
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton sicilian:

Intr-o tigaie mare, se pun la inabusit ceapa si usturoiul in ulei de masline, la foc mediu, pana se inmoaie ceapa. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, vinul si ardeiul iute tocat. Cand incepe sa fiarba se da focul mic si se lasa pe foc 7 minute.

Se adauga busuiocul, cimbrul si menta si se lasa pe foc cateva minute.Tonul se da cu sare si piper., apoi se pune in tigaia peste sosul de rosii, acoperit cu un capac pentru 5 minute. Se indeparteaza capacul si se mai lasa pe foc cam 10-15 minute.

Se serveste cu sos si suc proaspat de lamaie.

TIPS-URI

1

In sos se pot adauga si masline fara samburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton sicilian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton