Tochitura cu mamaliguta

de Irina in Porc, 8 Aug 2014 | 29574 vizualizari

 

Tochitura mea nu e nici moldoveneasca, nici munteneasca, ci doar o tochitura, asa cum mi-a venit mie sa o fac.
Daca ar fi sa ne uitam in DEX, tochitura e" un preparat făcut tradițional cu ocazia tăierii porcului, din carne grasă tăiată mărunt, prăjită cu ceapă în tigaie, având aspect de tochitură (= jumări obținute prin topirea slăninii). Ca specialitate gastronomică românească, este realizată din bucăți mici de carne de porc, de organe și de cârnăciori, prăjite la tigaie, servite cu garnitură de mămăliguță, cu ochiuri și brânză rasă deasupra."
Dar, fiecare casa cu obiceiurile ei, inclusiv culinare si uite asa si o multime de retete diferite.

 

INGREDIENTE

  • 2oo g pulpa de porc
  • 1 bucata carnacior de curcan
  • 3-4 ficatei de pui
  • 1 bucata bacon
  • 3-4 graunti de usturoi
  • 2-3 cepe mici
  • sare
  • piper 
  • 2 linguri de ulei
  • 2 rosii
  • 2 cani malai
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura cu mamaliguta:

Am taiat cubulete carnea si bacon-ul, carnaciorul rondele, iar ficateii i-am lasat intregi. 

Ceapa taiata pestisor impreuna cu usturoiul le-am pus la inabusit cu putin ulei si apa intr-o craticioara.

Cand s-au inmuiat, am adaugat carnea si baconul, am amesrecat si am lasat carnea sa se patrunda bine.

Am adaugat busuioc uscat si o foaie de dafin, dupa care am pus carnaciorii si ficateii.

Rosiile le-am oparit pentru a le curata de coaja si le-am taiat cubulete.

Cand s-au patruns ficateii am adaugat rosiille si am condimentat cu sare si piper.

Am lasat sa scada mancarea, dupa care am oprit-o.

Am servit tochitura impreuna cu mamaliguta. 

Va poftesc si pe voi la masa noastra! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu mere si stafide