Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin

de Brindusa in Vita, 13 Feb 2013 | 5940 vizualizari

 

Tocanita asta am facut-o la repezeala. Imi ramasesera cateva bucati de muschi de vita, si nu putem sa irosesc asa bunatate de carne. Prin urmare ce-am gasit prin frigider si camara, aia am adugat: praz, morcovi, cartofi, salvie si rozmarin. Nu-i asa ca totul e bine cand aromele se combina cu bine? Cateva picaturi de vin, si toata lumea-i fericita :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de vita, taiata bucati
  • 2 morcovi, taiati cuburi
  • 3 cartofi fierti, taiati cuburi
  • 1 ceapa, toacata
  • 2 fire de praz, partea alba
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • 1 ramurica de rozmarin
  • cateva frunze de salvie
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin:

Intr-o cratita se incalzeste uleiul. Carnea  stersa bine de umezeala se aureste in ulei pe toate partile. Se adauga ceapa si se amesteca bine. Se lasa putin sa se aureasca si aceasta. Se adauga prazul taiat rondele, se pune putina sare si se acopera cratita. Se lasa 10 minute sa fiarba la foc mic. Se adauga morcovii, vinul si plantele aromate. Se pune cratita in cuptorul incalzit la 180 C.

Dupa jumatate de ora se verifica sa nu fi scazut lichidul. Daca a scazut se pune cate putina apa. Carnea se lasa la cuptor cam o ora, pana devine moale. Cu 10 minute inainte de a fi gata, se adauga si cartofii fierti in prealabil. Se amesteca usor, se sareaza si se pipereaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 900 lei
1499.99 lei
599.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (10)

Brindusa 1

14.02.2013, 20:14

mersic fetelor

Sim0na 1

14.02.2013, 20:53

Mancarea facuta din.. repezeala, iese intotdeauna cea mai buna!

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 07:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]