Tocanita de pui gradinareasca

de cristeena20 in Pui, 27 Mai 2013 | 39582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (de casa de preferat)
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 dovlecel verde (curgette)
  • o bucata de varza dulce mica
  • o mana de mazare
  • o mana de fasole verde
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 5 cartofi
  • o mana de paste sau se pot face galusti de faina
  • sare, piper, chilli, pasta de ardei, pasta de rosii, usturoi, 1 pahar vin alb
  • un cub knorr(de pui)
  • ulei de masline
  • boia, patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui gradinareasca:

Puiul se taie in bucati mai mici.

Taiem marunt o ceapa si o calim in cratita cu ulei de masline pana devine aurie. LA final adaugam 2 catei de usturoi tocati marunt. Adaugam bucatile de pui si le prajim putin in ceapa cu uleiul din cratita, intorcand pe toate partile. Adaugam boia dulce, pasta de ardei rosu, pasta de rosii sau bulion, sare, piper si stingem cu vin alb. Lasam putin sa fiarba toate asa (cca 5 minute) apoi stingem cu cca 500 ml supa (facuta din cub knor cu apa fiarta).

Acoperim si lasam sa fiarba bine carnea (cca 40 minute). 

Pregatim legumele: taiem morcovii rondele, ardeii patrate mai mici, fasolea feliute mai mici, curgettul in jumate si apoi feliat (nu se curata de coaja); rosiile cuburi; cartofii se curata si se taie cuburi potrivite.

Cand carnea e pe jumate fiarta adaugam in oala morcovii cu ardeiul si mazarea, fasolea. Lasam sa fiarba inca 20 minute si adaugam curgetteul, rosiile, varza, cartofii . Cand toate sunt bine fierte (nu uitati sa adaugati apa )adaugam macaroanele sau rupem galusti din faina si ou. Lasam inca putin pana pastele se fierb  sub capac si apoi adaugam la final usturoi pisat si patrunjel verde.

Servim cu chili daca va place mai picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui gradinareasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de maruntaie de pui cu cartofi pireu