Puiul se taie in bucati mai mici.
Taiem marunt o ceapa si o calim in cratita cu ulei de masline pana devine aurie. LA final adaugam 2 catei de usturoi tocati marunt. Adaugam bucatile de pui si le prajim putin in ceapa cu uleiul din cratita, intorcand pe toate partile. Adaugam boia dulce, pasta de ardei rosu, pasta de rosii sau bulion, sare, piper si stingem cu vin alb. Lasam putin sa fiarba toate asa (cca 5 minute) apoi stingem cu cca 500 ml supa (facuta din cub knor cu apa fiarta).
Acoperim si lasam sa fiarba bine carnea (cca 40 minute).
Pregatim legumele: taiem morcovii rondele, ardeii patrate mai mici, fasolea feliute mai mici, curgettul in jumate si apoi feliat (nu se curata de coaja); rosiile cuburi; cartofii se curata si se taie cuburi potrivite.
Cand carnea e pe jumate fiarta adaugam in oala morcovii cu ardeiul si mazarea, fasolea. Lasam sa fiarba inca 20 minute si adaugam curgetteul, rosiile, varza, cartofii . Cand toate sunt bine fierte (nu uitati sa adaugati apa )adaugam macaroanele sau rupem galusti din faina si ou. Lasam inca putin pana pastele se fierb sub capac si apoi adaugam la final usturoi pisat si patrunjel verde.
Servim cu chili daca va place mai picant.