Tocanita de pipote

de iulianatanase in Pui, 26 Oct 2010 | 6600 vizualizari

 

Tocmai ma uitasem la o reteta de gulas unguresc facut cu carne de vita,parea bun de tot... dar cum eu aveam planificat sa gatesc pipote le-am combinat ,cu mici modificari pe ici pe colo ,si a iesit o reteta minunata.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. de pipote
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 de ardei iute(dar iute sa fie,daca nu il puneti tot)
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1/2 ardei gras(vezi vedea ca in toate retele folosesc 1/2 de ardei pt. ca aici sunt enormi)
  • 1morcov maricel
  • 1 cartof mare
  • 100 ml.ulei
  • 1 lingura plina concentrat de tomate
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • sos worcester
  • sos de soia
  • piper,sare
  • 1 foaie de dafin
  • putin cimbru
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel tocat la sfarsit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote:

Eu aveam pipotele inghetate si asa ca le-am pus cu putin delicat in oala cu presiune,cu apa numai cat sa le acopere.Le-am fiert cca.20 min.In timp ce fierbeau ,am curatat ceapa si morcovul,le-am taiat ,ceapa solzisori,iar morcovul l-am dat pe razatoare si le-am pus la calit impreuna cu uleiul,foaia de dafin,boiaua de ardei dulce,ardeiul  iute taiat fin, cimbru,putina sare si sosul de soiasi worcester.Cand s-au inmuiat bine am adaugat si ardeiul taiat feliute subtiri si le-am lasat impreuna la calit.

Intre timp ,scoatem din oala cu presiune pipotele,le punem in cratita cu legumele,adaugam cartoful taiat cubulete si turnam apa calda in care le-am fiert pana la nivelul cartofilor.Lasam sa fiarba la foc mic,acoperit cu capac pana cand mai scade sosul si sunt toate legumele bine fierte.Gustam de sare si piper,adaugam usturoiul tocat sau taiat ,lingura de sos tomat si amestecam ca sa se dizolve bine sosul de rosii.lasam sa dea 2-3 clocote.

Daca sosul vi se pare cam lichid, intr-o cescuta amestecati putin amidon de porumb (maizena)cu 2 linguri de apa rece si turnati in sos.Maizena va lega sosul si nu are nevoie de timp indelungat pentru coacere ca si faina .Cand sosul s-a ingrosat e gata.Adaugati patrunjel tocat si serviti cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant