O combinatie foarte buna fasoalea verde cu dovlecelul si imbinate cu costita afumata, chiar deliciu a iesit!
Mai intai pregatim costita, o spalam si o fierbem in apa cat sa o acopere, iar dupa ce atinge punctul de fierbere, scurgem apa, o spalam din nou si o punem la fiert tot in apa cat sa o acopere.
O lasam sa fiarba pana se patrunde bine si incepe sa se despice de pe os, apoi o scurgem, o separam de oase ca sa nu ocupe mult loc si pregatim restul ingredientelor.
Curatam si spalam legumele.
Dovlecelul il taiem cubulete si il oparim in apa in care a fiert costita pentru cateva minute, in cateva clocote, apoi il scoatem si il asezam intr-un vas de yena cu capac, peste bucatile de costita.
Procedam la fel si cu fasolea verde pe care o oparim in aceeasi apa la fel ca si dovlecelul, apoi o asezam si pe ea in vasul de yena.
Calim restul legumelor tocate marunt, adica ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul in ulei si mai stropim din cand in cand cu zeama de la costita.
Cand sunt patrunse legumele, adaugam pasta de rosii, potrivim de sare, piper si cimbru, mai diluam cu putina zeama de la costita si lasam cateva minute pe foc.
Tocam mararul si patrunjelul, le amestecam in sosul de rosii si turnam totul in vasul de yena peste restul ingredientelor.
Punem capacul si dam la cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade.
Pofta buna!
1
Se pot pune rosii proaspete in loc de pasta.
2
Daca iese tocanita zemoasa, se poate adauga catre final putina faina diluata in putina apa.