Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci

de radu_popovici in Oaie, 13 Apr 2012 | 7161 vizualizari

 

Se apropie Pastele si vreau sa va propun un preparat potrivit acestei ocazii, pus bine in valoare de vinurile excelente de la WineRo. Reteta este delicioasa si mai simpla decat pare.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cu 6 cotlete de miel, sau berbecut (circa 600 g)
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 2 lingurite de praf de usturoi
  • 1 lingurita de amestec Herbes de Provence
  • 2 linguri de mustar iute
  • 3 linguri de amestec de seminte si alune (seminte de susan, seminte de in, alune tocate etc)
  • 3 linguri de pesmet
  • 4-5 linguri de ulei de masline, sau cat este nevoie
  • 2 cartofi dulci, circa 600 g in total, curatati de coaja si taiati cubulete
  • 150 ml lapte cald, sau cat este nevoie
  • 3-4 linguri de unt
  • salata de cruditati (rosii, castravete, ardei gras)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci:

Se curata bine (french trimming) cotletul, indepartand grasimea in exces si curatand capetele coastelor. Se intinde cotletul pe suprafata de lucru, cu partea carnoasa in sus. Se asezoneaza cu sare, piper, usturoi praf si Herbes de Provence.
Se incinge cuptorul la 200-210 °C.

Se incinge o tigaie, la foc iute. Se adauga 2 linguri de ulei de masline si se rumeneste cotletul cat mai uniform, timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Se scoate din tigaie si se asaza pe un platou sau tava de copt, captusita cu o bucata de folie metalica.

Se amesteca intr-un castron mixtura de seminte cu pesmet, sare, piper si restul de ulei. Se unge cotletul pe partea carnoasa cu mustar. Se preseaza mixtura de pesmet pe partea unsa, cu grija, ca sa adere la suprafata cotletului. Se transfera tava in cuptor si se gateste cotletul 20-25 de minute. Se scoate apoi cotletul din tava si se lasa la odihna minim 10 minute, pe un fund de tocat, sau pe un grilaj metalic asezat deasupra unei farfurii.

Intre timp se fierb molcom cubuletele de cartofi in apa cu sare. Se scurge apa. Se sfarama cartofii cu 3-4 linguri de unt si alte 3-4 linguri de lapte, sau cat este nevoie ca sa atinga consistenta dorita.

Se servesc cotletele cu piure de cartofi dulci si salata de cruditati. Si vin, bineinteles.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel Dijonnaise