Dacă sunteţi în căutare de reţete cu dovleac atunci aceasta este cea mai potrivită!
Bucăţile de carne sunt moi, suculente, iar legumele îmbogăţesc gustul consistent!
Deci, nu mai căutaţi alte reţete până nu o probaţi pe aceasta!
Curăţăm carnea de pieliţe şi vinişoare şi o tăiem bucăţi potrivite (eu am tăiat-o bucăţi cât pentru o înghiţitură).
Într-o tigaie înaltă punem uleiul. După ce s-a încălzit, topim uşor bucăţica de unt. Adăugăm carnea cu atenţie şi o aşezăm într-un singur strat.
Rotim bucăţile de carne şi le rumenim pe toate părţile.
După ce carnea s-a rumenit frumos adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat feliuţe şi ardeiul tăiat cubuleţe.
Le călim uşor după care adăugăm supa caldă. Aducem la fierbere, după care acoperim tigaia cu capac. Fierbem aproximativ 40 de minute.
Între timp pregătim dovleacul. Îl spălăm, îl curăţăm şi îl tăiem cuburi potrivite, cât pentru o muşcătură.
După ce carnea s-a pătruns bine, adăugăm cuburile de dovleac şi mai gătim aproximativ 7-10 minute.
Condimentam cu sare şi piper (dacă doriţi puteţi adăuga şi condimente uscate: cimbru, boia de ardei, foi de dafin, boabe de muştar, mărar uscat).
Dacă doriţi o tocană cu consistenţă mai groasă, atunci folosiţi doar jumătate din cantitatea de supă sau puteţi opta pentru rântaş făcut din 2 linguri cu făină albă desfăcută cu 4 linguri de apă rece pe care îl adăugaţi la finalul fierberii.
Decorăm cu pătrunjel proaspăt tocat.
Servim şi ne bucurăm din plin de gustul deosebit şi de culoarea frumoasă şi tomnatică!
1
Dacă doriţi o tocană cu consistenţă mai groasă, atunci folosiţi doar jumătate din cantitatea de supă sau puteţi opta pentru rântaş făcut din 2 linguri cu făină albă desfăcută cu 4 linguri de apă rece pe care îl adăugaţi la finalul fierberii.
2
Dacă doriţi puteţi adăuga şi condimente uscate: cimbru, boia de ardei, foi de dafin, boabe de muştar, mărar uscat.
3
Supă se poate înlocui cu apă, supă de legume sau de pasăre.