O mancare simpla dar buna,aceasta tocana,merita incercata.Am incercat sa schimb putin din gustul clasic de tocana pe care il stiu de la bunica mea,adaugand si alte ingrediente in afara de boia,sare si piper cum o facea bunica ,cred ca am reusit asta daca ma gandesc ca s-a mancat cam…repede :)
Pulpele de pui le-am taiat cubulete, ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus la calit in uleiul incins,am adaugat apoi seminte de chimen si boia (semintele le-am zdrobit putin in mojar),foile de dafin,fulgii de ardei iuti,morcovii taiati rondele si am mai lasat 5 minute la foc pentru ca ingredientele sa isi elibereze aromele,apoi am adaugat bucatile de pui si am pus apa cat sa le acopere si le-am lasat sa fiarba.Cand carnea a fiert mai mult de jumatate,am adaugat cartofii taiati cuburi si i-am lasat si pe ei sa fiarba.
Dupa ce si cartofii au fost aproape fierti am pus dovlecelul taiat in cubulete (a fost o tocana plina de cubulete ).Inainte de a taia dovlecelul l-am curatat de seminte chiar daca erau mici.Am completat cu apa si am lasat totul sa fiarba la foc mic pana cand toate ingredientele s-au gatit complet. Am adaugat la sfarsit sare si piper dupa gust si am ornat tocana mea cu frunze de ardei iute taiate fin.
Pofta mare!