O bunatate de ghiveci de legume am facut astazi, cu tot felul de legume: morcovi, broccoli, conopida, telina si vinete, aromata cu usturoi si ierburi din gradina mea. :) Desi e vorba doar despre o tocana simpla de legume, de post, papilele mele au fost pe deplin satisfacute.
Curata legumele, spala-le bine si taie-le cubulete, rondele, felii, dupa cum obisnuiesti sau iti place mai mult.
Incinge uleiul de masline si adauga ceapa taiata fideluta si o parte din usturoi. Amesteca si lasa-le sa se caleasca usor, cat sa se coloreze, nu mai mult.
Adauga radacinoasele - morcovi si telina, legume care necesita timp mai lung de preparare, condimenteaza cu sare si piper. Joaca-te cu lingura printre ele de cateva ori, apoi pune pe rand vinetele, broccoli, conopida si amestecul de ierburi aromatice, plus un pahar mic cu apa.
Acum e momentul sa adaugi chimen, boia de ardei, restul de usturoi, rosiile cherry si sosul dulce-iute.
Mai lasa doar de cateva ori sa mai bolboroseasca impreuna toate legumele, apoi opreste focul.
Dichiseste ghiveciul de legume cu verdeata proaspata gen marar, patrunjel sau pentru un gust special, cu frunze de fenicul.
Poftim la masa!