Tocana de primavara ploioasa

de Constelatialeu in Porc, 17 Mai 2019 | 2655 vizualizari

 

Azi am facut slalom printre brazdele mustind a apa si ploaia care ma ameninta ca ma scoate din gradina. Am apucat sa pun niste rasaduri si sa-mi adun niste ceapa verde si usturoi verde numai bune pentru o delicioasa tocanita, patrunjel n-am mai apucat sa adun ca s-au infuriat niste nori si a inceput din nou ploaia .....gata cu gargara sa trecem la tocana ca ne este foame....

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg pulpa de porc ( cea mai buna leguma)
  • ceapa verde , sa fie sa se ajunga
  • usturoi verde, sa fie sa se ajunga
  • 2 cutii de 400 g rosii cubulete de la Sunfood ( in gradina nu se stie cand se vor face)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
  • fara patrunjel ( n-am mai apucat sa adun)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de primavara ploioasa:

Dupa ce am reusit sa fentez un pic ploaia ( ploua infernal ) si-am adunat ceapa verde si usturoi verde, patrunjelul a ramas pe brazda, ca m-a gonit un nor plin de ploaie.....am plecat din gradina si-am poposit la ''bigu mic'' sa iau niste legume de porc, mai precis pulpa de porc. Bon, acum sa scriu cam ce-am prestat. Curatat si spalat ceapa si usturoiul, apoi le-am taiat marunt. Separat am taiat pulpa de porc in cubulete. Am pus la incins ulei in tuci si am pus la calit cubuletele de carne, am presarat un pic de sare si am calit cca 20 min pana  ce carnea si-a schimbat culoarea. Am scos carnea din tuci, am spalat tuciul si am pus ulei la incins si am calit cca 10 min ceapa si usturoiul. Am adaugat rosiile din conserva, am adaugat cca 200 ml apa si cubuletele de carne, potrivim de sare si piper si bagam tuciul la cuptor la foc mic cca 1 si 1/2 ore. Si cam asta-i tocanita de seara...noi seara chiar mancam bine.....am facut repede si-un piure si niste sfecla rosie si ne-am ospatat pe cinste. Daca vreti puteti sa aveti pofta sau sa treceti mai departe si mancati ce vreti voi......

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de primavara ploioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancarica (1) -chiftelute festive