Pentru inceput, o sa facem marinada pentru carne. Amestecam intr-un bol, sosul de soia, piperul, o lingurita de ulei de susan. Amestecam ingredientele si punem carnea de porc taiata cubulete mici in aceasta marinada. O lasam la marinat cel putin 30 de minute.Intre timp pregatim
sosul dulce-acrisor: Se amesteca toate ingredientele,apoi se pune putin la foc pana ce sosul se ingroasa.
Pregatim wokul pentru prepararea carnii. Punem 2-3 linguri de uleiul si cand se incinge, adaugam cubuletele de carne de porc,pe care in prealabil le-am amestecat cu 1 lingurita de amidon. Prin metoda stir-fry, prajim carnea pana se rumeneste. Scoatem carnea si o punem deoparte.
Incingem din nou wokul. Calim usturoiul si ghimbirul. Adaugam ardeiul gras, si morcovul si le gatim 2-3 minute, amestecand continu,apoi adaugam bucatelele de ananas,le mai lasam putin pe foc ca ananasul sa-si lase zeama,apoi adaugam bucatile de carne si mai amestecam maxim 1-2 minut, cat sa se reincalzeasca carnea.
Sosul dulce acrisor pregatit anterior si restul de ulei de susan, le punem si pe ele in wok si mai lasam aroximativ 3 minute pe foc.Se serveste cu orez simplu.