Copanelele se spala ,se condimenteaza si se pun la rumenit in putin ulei.
Dovlecelul se curata de coaja si se taie cuburi, se pune la calit impreuna cu vanata taiata cuburi.
Se adauga ceapa taiata cubulete,morcovul taiat rondele, ardeii grasi taiati fasii si ciupercile taiate felii..Se calesc impreuna pana se inmoaie putin.
Se rastoarna totul intr-o oala mai incapatoare.
Se pun si copanelele peste legume, se adauga 500 ml apa si se lasa sa fiarba totul 10 minute.Se pun boabe de coriandru, sare si piper dupa gust,
Dupa cele 10 minute, se adauga orezul si se lasa sa fiarba ,pana scade aproape tot sosul si orezul este bine facut .La sfarsit adaugam rosiile tocate si usturoi (eu am avut niste mujdei ramas).
Se mai lasa sa dea cateva clocote si se opreste..
Se serveste cu muraturi :)